Voor 6 tot 8 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de meringue: 8 eiwitten (op kamertemperatuur)- 350g bloemsuiker - snuifje zout
Voor de crème: 3.75 dl slagroom - 100 g. hazelnoten, grof gemalen -125 g bittere chocolade, geraspt
En verder: bakpapier en bloem om te bestuiven
Verwarm de oven voor op 130°C. Knip uit bakpapier 2 cirkels van 25 cm diarneter. Bestuif ze let bloem . Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout, tot ze in pieken rechtop blijven staan. Strooi er de gezeefde bloemsuiker bij. .Klop tot het eiwit glanst .Verdeel het eiwitschuim over de cirkels van bakpapier. Strijk mooi glad met een spatel. Zet 1 tot 1 ½ uur in de oven ( de pavlova of meringue moet opdrogen, niet echt bakken). Schakel de oven uit. Laat afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.
Klop de slagroom stijf. Vermeng met de helft van de noten en de helft van de chocolade. Bestrijk een plak meringue met de helft van de crème. Zet er de tweede plak bovenop. Druk lichtjes aan. Bestrijk ook de tweede plak meringue met crème. Werk af met de rest van de noten en de chocolade. Zet koel weg.
|