18 oesters- 2 bakjes waterkers- 500 g verse spinazie- 1 dooier- 10 cl visfumet- 10 cl room + 2 eetlepels room- peper, zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Open de oesters. Vang het sap op en zeef het. Blancheer de waterkersblaadjes en de spinazieblaadjes 30 seconden in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Doe er 2 eetlepels room en de eierdooier bij. Pureer met de keukenrobot. Breng in een pannetje de visfumet, de room en het oestervocht aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Vermeng met de groene puree en kruid naar smaak bij met peper en zout. Pocheer de oesters 20 seconden in water. Laat ze uitlekken.
Last-minute: Schep een lepel coulis in een hapjeslepel (of op een bordje). Leg er een oester op. Zet (eventueel) nog een halve minuut onder de hete grill.
|