Met een stevige karamelsaus. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 8 tot 10 porties: - 250 g patisseriebloem- 150 g ijskoude boter- 1 eetlepel fijne suiker- 1 groot ei- 3 eetlepels ijskoud water- 1 eiwit.
Voor de vulling: - 6 eieren- 1.75 dl ahornsiroop- 50 g gesmolten boter- 75 g gemengde noten (hazelnoten, walnoten, enz.
)
En verder:- vetstof voor de vorm- bloem om het deeg uit te rollen.
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een bakplaat lichtjes in met olie. Vermeng in een kom de bloem en de suiker. Doe er de boter, in stukjes bij en bewerk met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Doe er de eieren bij. Vermeng. Voeg er net zoveel ijskoud water aan toe al nodig is om alles tot een homogeen deegje te kunnen kneden. Rol de deegbal in plasticfolie. Zet 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg vingerdik uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het op de bakplaat. Beleg het met bakpapier en bakbonen. Bak 5 minuten. Neem het pakpapier en de bonen weg en laat de taartbodem afkoelen. Bestrijk hem met losgeklopt eiwit. Klop de eieren los met de ahornsiroop en de gesmolten boter. Vermeng met de noten. Schep het mengsel op de voorgebakken taartvorm. Bak 40 tot 45 minuten in het midden van de oven op 190°C. Laat volledig afkoelen op een rooster alvorens aan te snijden.
|