Voor 4 personen: 2 zeebaarzen van 400 g- 3 eetlepels sojasaus- 1 eetlepel sesamolie- 1/2 koffielepel vijfkruiden- peper en zout.
Garnituur: 2 eetlepels algen, 3 smaken- 4 partjes citroenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Spoel de vissen onder stromend water. Droog ze af met keukenpapier. Verwijder de schubben met een mesje: schraap ze eraf, te beginnen bij de staart, in de richting van de kop. Maak op verschillende plekken aan beide kanten van de vis kruisvormige inkepingen in de huid. Meng de sojasaus met de sesamolie, vijfkruiden, peper en zout. Verwarm de grill of barbecue. leg de vissen op een ovenschotel en schenk er de marinade bij. laat 10 minuten rusten. Grill de vissen 7 minuten aan elke kant. Controleer de gaartijd door voorzichtig de huid van de vis op te lichten met de punt van een mes. Als het visvlees wit en niet meer doorschijnend is, is het gaar. Fileer de vissen en schik ze op de borden. Giet er de resterende marinade over. Bestrooi met de algen en leg er de partjes citroen bij.
Serveer bij dit gerecht zeekraal, couscous, gebakken aardappelen of fijngemaakte aardappelen met olijfolie, tagliatelle van courgette, puree met knoflook en tijm, of puree met citroen.
|