xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen: 4 pladijsfilets van 100 g - 4 stronkjes Witloof - 2 fijne plakjes Gandaham, in reepjes-
100 g gemalen Passendaelekaas- 100 g broodkruim- 50 g gehakte bieslook- gladde peterselie- fijne suiker- peper en zout
voor de saus:
2 sjalotjes- 1 flesje witbier van hoegaarden- 2 dl room- 200 g boter- verse tijm
Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Leg ze op een ingevette bakplaat.
Bestrooi ze met het broodkruim en de gemalen kaas. Zet 10 minuten in een op
200°C voorverwarmde oven. Bak het fijngesneden witloof kort in boter. Kruid en breng op smaak met een mespunt suiker. Vermeng de ham en de bieslook. Stoof de gesnipperde sjalot aan in een nootje boter, met een takje tijm. Blus met het bier en laat tot 1/5 inkoken. Doe er de room bij.Laat tot de helft inkoken. Werk op met vlokjes ijskoude boter en kruid naar smaak bij met peper en zout
Schenk de saus door een puntzeef.
Schik de visfilets op het witloof en lepel er de boter biersaus over.
Werk af met peterselie en serveer.
|