Voor de cake:
100 g minarine (of boter)- 225 g fijne suiker- 3 eieren- 175 g gewone bloem- 2 theelepels bakpoeder- 1 zakje vanillesuiker- 4 eetlepels melk (of half melk, half cognac)- 100 g amandelpoeder- 100 g marsepein - 3 grote appel (jonagold) - 4 eet1epels amandelschilfers- 2 eetlepels poedersuikerxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
En verder:- een bakvorm van 23 cm diameter- bakpapier- vetstof voor de vorm
1.snij.de marsepein in blokjes. Schil de appels, snij ze in stukjes.
2 Smelt de boter in een pannetje op het vuur, of zet ze1 minuut op 600 W in de magnetron. Roer er de suiker door, en dan de eieren.
3. Zeef er de bloem met het bakpoeder bij en roer glad.Voeg er dan de vanillesuiker,
de melk, het amandelpoeder, de marsepein en de appels aan toe.
4 Bekleed de vorm met bakpapier en beboter het lichtjes. Schep er het beslag in.Strooi er de amandelschilfers en de bloemsuiker op.
5 Bak 20.minuten in een combinatieoven bij180 W, of 1 uur in een gewone oven op 180°C. Controleer met een breinaald of de cake binnenin droog is. Laat afkoelen in de vorm, of serveer warm met vanille-ijs.
|