Benodigdheden:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
3 sneden Kippenham van 2 cm dikte, Grilmarinade: (1 deel Grillolie (hittebestendige olie), 1/3 deel notenolie), grote houten brochetteprikkers, een handvol muntblaadjes, 3 kiwi's, 1 cavaillon, 100 gr vloeibare honing, 50 cl bessenazijn, Provençaalse kruiden
Bereiding:
1 Snij de plakken Kippenham, de kiwi en de cavaillon in blokjes van
2 op 2 cm.
2 Steek afwisselend een blokje Kippenham, een muntblaadje, een blokje cavaillon en een blokje kiwi op een prikker (alle blokjes drie maal).
3 Wrijf in met grillmarinade en wat Provençaalse kruiden
4 Grill de brochettes 3 minuten op een hete grill (rooster op 5 cm van de wit/grijze hete kolen).
5 Neem ze van de grill en dien op met de zoetzure dressing.
Voor de dressing:
Warm de honing op tot aan het smeltpunt en voeg de bessenazijn
er aan toe. Laat 1 minuut kaken tot een zetzuur sausje.
TiP:
Omwikkel de uiteinden van de brochetteprikkers met aluminiumfolie tijdens het roosteren, zo worden ze niet zwart en kan je ze makkelijker vastnemen.
|