350g Parijse champignons - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels tomatenpuree - 4 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel azijn - 1 koffielepel korianderzaadjes. 2 eetlepels verse gehakte kórianderblaadjes - 1 blaadje laurier- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wrijf de champignons droog schoon. Halveer ze eventueel (in de lengte). Doe het citroensap in een pannetje met de olijfolie, de azijn en de tomatenpuree. Kruid met een beetje zout en vrij veel peper. Voeg er de geplette korianderzaadjes aan toe. Breng aan de kook en laat 2 minuten sudderen. Schenk de marinade bij de champignons. Schep om. Zet minstens 12 uur in de koelkast. Werk de gemarineerde champignons af met verse koriander.
TIP: lekker met boeren brood of bruin stokbrood.
|