6 grote sint-jakobsvruchten- 12 gamba's (of reuzenscampi)- 2 sinaasappels- 2 citroenen- 1 roze pompelmoes- 1 rode ui- 100 g fijne sperzieboontjes- 100 g gemengde groene sla- 20 g radijsscheutenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de marinade: . 4 limoenen- 2 citroenen- 2 sinaasappels- 1 rood en 1 groen chilipepertje- 1 rode ui- 3 teentjes knoflook- 1 bosje verse koriander- peper en zout
Voor de dressing: . 10 cl olijfolie- 2 limoenen- 1 rood en 1 groen chilipepertje
Voor de afwerking: -2 teentjes knoflook- 2 cm verse gemberwortel- olie
- 50 g cashewnoten
Vermeng voor de marinade het sap van de citrusvruchten met de fijngesneden pepertjes (zonder zaadjes of zaad lijsten) de ui en de gepelde en geplette knoflook. Doe er een handjevol gehakte korianderblaadjes bij en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Snij het wit van de sint-jakobsvruchten in drie dikke plakken. Pel de gamba's, halveer ze in de lengte. Leg de zeevruchten in de marinade. Zet een nacht afgedekt en koel weg.
Vermeng voor de dressing de olijfolie met het limoensap en de fijn gesneden pepertjes. Zet eveneens koel weg. Halveer de sinaasappels, de citroenen en de pompelmoes. Maak met een puntig mesje het vruchtvlees los van het fijne vliesje (vang het sap op en doe het bij de dressing). Blancheer de sperzieboontjes beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Snij de rode ui in flinterdunne ringen. Vermeng met de gemengde sla en de radijsscheuten in een grote slakom. Snij de gepelde knoflook en de geschilde gemberwortel in fijne plakjes.
last-minute: Giet de zeevruchten af. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Zet 2 minuten in de oven op 200°C. Frituur de gember, de knoflook en de cashewnoten 2 à 3 minuten in ruim olie. Schep ze meteen schuimspaan uit de vetstof en dep goed droog met keukenpapier. Leg de zeevruchten en de gefrituurde smaakmakers bij de citrussalade. Werk af met een lepel dressing. Zet de dressing bij de salade.
Omdat de marinade van de zeevruchten te bitter is, wordt hij niet meer gebruikt.
|