1 courgette
8 middelgrote trostomaten
150 g champignonsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
200 gaardappelen
4 plakjes verse geitenkaas
boter
1 stukje truffel (uit blik)
olijfolie
notenolie
1 eetlepel gehakte peterselie
peper en zout
Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water.
Pureer ze met 1 koffielepel boter en de truffel.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Spoel de courgette, snij ze in dikke plakken.
Haal er met een parisienne lepeltje de pitten en wat vruchtvlees uit, zonder de schil te beschadigen.
Vul de courgettekuipjes met truffelpuree.
Besprenkel ze met olijfolie.
Wrijf de champignons droog schoon.
Snipper ze fijn.
Bak ze kort aan in een nootje hete boter.
Vermeng ze met de gehakte peterselie, wat peper en zout.
Spoel de tomaten en snij er een kapje af.
Haal er 4 tomaten uit en vul ze met de champignons.
Leg op de overige 4 tomaten een plakje geitenkaas, kruid met peper.
Besprenkel alle tomaten met een beetje notenolie.
Zet de groenten naast elkaar, op een bakplaat, 15 tot 20 minuten in de oven op 200°C.
Dit gerecht serveert u het beste met rijst.
|