8 vierkantjes bladerdeeg- 750 g diepvrieserwtjes- 1,51 kippenbouillon- 2 stengels witte selder- 1 prei- 1 ui- 1 teentje knoflook- 100 g gerookte spekblokjes- boter of olie- kruidentuiltje (peterselie, laurier, tijm)- 1 ei om te doreren
Snij de selder, de prei, de ui en de knoflook fijn. Stoof ze kort aan in wat boter of olie. Doe er de erwtjes, de bouillon en het kruidentuiltje bij.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Laat 15 tot 20 minuten koken. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Laat de spekblokjes knapperig uitbakken in een pan zonder vetstof. Doe ze bij de soep. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Verdeel de soep over vuurvaste kommetjes. Dek af met bladerdeeg. Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk er het deeg mee. Zet 25 minuten in een op 210° C voorverwarmde oven.
|