8 plakken gerookt spek- 600 g bospaddestoelen- 200 g gekookte aardappelen- 150 g zilveruitjes (vers of diepvries)- 2 klontjes suiker- 4 eetlepels olijfolie- 1 eetlepel gehakte kervel- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pel de zilveruitjes. Bak ze kort, op een hevig vuur, in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de suiker en 10 cl water bij. Laat de uitjes 30 minuten sudderen in de suikerstroop. Wrijf de paddestoelen droog schoon, snij ze in stukjes. Bak het spek knapperig in een koekenpan, in 1 eetlepel olijfolie. Laat het uitlekken op keukenpapier, hou het warm onder aluminiumfolie. Bak de bospaddestoelen in porties, in de rest van de olijfolie. Schep ze vervolgens in een serveerkom en hou ze warm. Snij de aardappelen in blokjes, bak ze op in de bakpan van de paddestoelen. Leg ze bij de paddestoelen en schep er de uitjes bij. Werk af met het spek en gehakte kervel. .
|