Voor 4 personen: 4 moten verse tonijn- 1 handjevol zuring- 300 g bospaddestoelen- 40 g boter- 10 cl droge witte wijn- 10 cl visfumet- 2 sjalotten- 20 cl room- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Spoel de zuring, scheur de blaadjes. Wrijf de bospaddestoelen droog schoon, hak ze grof. Pel en snipper de sjalotten fijn. Bak de paddestoelen 5 minuten in de boter, op een hevig vuur. Laat ze uitlekken op keukenpapier, hou ze warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met de wijn en de visfumet. Doe er de sjalotten bij. Laat tot de helft inkoken.
Doe er de room en de zuring bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Rooster de tonijnmoten 4 minuten aan elke kant op de tafelgrill. Schep er de paddestoelen bij. Nappeer ze met de zuringsaus en dien op.
TIP: De zuring kunt u vervangen door spinazie of warmoes.
|