- 1/2;1 olijfolie - 20 cl witte azijn - 700 g gemengde bospaddestoelen - 1 teentje knoflook - 2blaadjes salie - 5 à6.bolletjes zwarte peper - peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wrijf de paddestoelen droog schoon, doe ze in een kom met 25 cl olie, de azijn, de gepelde en geplette knoflook, de peperbolletjes en de salie. Laat 3 tot 4 uur marineren. Doe alles in een pannetje en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen. Roer af en toe om. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat de paddestoelen uitlekken in een plastic vergiet, dep ze wat droog met keukenpapier. Doe ze in een brandschone bokaal met de rest van de olijfolie, wat peper uit de molen en zout. Sluit goed af en bewaar de bokaal tot twee weken in de koelkast.
TIP: Gebruik liefst,geen metalen vergiet, dan worden de
paddestoelen zwart.
|