Voor 4 persoenen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
800 g diepgevroren scampi's- 250 g champignons- 1 rode paprika- 1 kleine ui -1 teentje knoflook- 5 dl dunne tomatensaus- 1 blik gepelde tomaten (400 g)- 0,5 dl + 1 soeplepel olijfolie- 2 soeplepels gehakte peterselie 1/2 citroen cayennepeper zout en peper. Bijgerecht: verse deegwaren
-Dompel het zakje met scampi's in warm water om ze vlug te laten ontdooien. Pel ze op de staart en het laatste segment na. Bak ze snel in een cocotte met olie. Neem ze uit de pan van zodra ze een kleurtje hebben aan beide kanten.
- Snij de paprika en de ui in schijfjes en laat ze fruiten in dezelfde cocotte. Voeg er na enkele minuten het geplette teentje look bij. Laat nog twee minuten stoven. Voeg er dan de tomatensaus bij en het blikje met de gepelde tomaten die u gemixt heeft. Doe er de scampi's bij, zout, peper en cayennepeper. Laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Laat het deksel een beetje open.
- Intussen wast en snijdt u de champignons in fijne plakjes. Besprenkel ze met een vleugje citroensap en laat ze uitzweten in een steelpan met 1 soeplepel olijfolie.
- Doe ze eveneens in de cocotte en breng op smaak. Dien onmiddellijk op en geef er verse deegwaren bij.
|