Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Van uw markt: - 800 g kabeljauwhaasje- 2 middelgrote bloemige aardappelen. 100 g boter- 10 cl room-
1 eetlepel mosterd- 3 preiwitten- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Was ze en droog ze af. Kruid. de vis, leg hem in een ovenschotel op enkele klontjes boter.
- Laat de rest van de boter smelten in een steelpannetje. Dompel er met een tang een voor een de aardappelschijfjes in en schik deze dan meteen op de vis om een laag schubben te vormen. Zet de schotel in de oven en laat een half uur bakken.
- Bereid ondertussen de prei in roomsaus: snijd het wit in schijfjes die u laat fruiten in de rest van de boter van de aardappelen. Wanneer ze glazig worden, de mosterd en room toevoegen en kruiden met peper en zout.
- Warm de saus terug op voor het opdienen. .
|