1/2 I preisoep- 90 g gerst (of bruine rijst)- 3 stengels selder- 150 g paddestoelen- 150 g groene boontjes- 1 kleine broccoli- 4 lente-uitjes- 1 blokje groentebouillon- zwarte peper uit de molen en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Breng 600 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Doe er de gerst bij. Laat afgedekt 15 minuten koken.
2. Maak ondertussen de groenten schoon. Snij de selder in boogjes en grote paddestoelen in stukjes. Breek de boontjes. Verdeel de broccoli in roosjes.
Snipper de lente-uitjes fijn.
3. Doe de selder bij de bouillon. Laat 5 minuten koken. Voeg er de boontjes aan toe. Laat weer 5 minuten koken. Doe er de paddestoelen en de broccoli bij.
Laat nog 5 minuten koken.
4. Voeg de lente-uitjes en de preisoep toe. Breng op smaak met peper uit de molen en zout.
Laat nog even goed doorwarmen.
|