VOOR EEN SPRINGVORM VAN 26 CM
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
210 g patisseriebloem -100,g geroosterde hazelnoten, gehakt -100 g fijne suiker- 100 g ijskoude boter in stukjes- 2 eierdooiers- vetstof voor de vorm
VOOR DE VULLING: - 4 eieren, gesplitst - 200g fijne suiker - 480 g Verse roomkaas -500 ml zure room - 3 afgestreken eetlepels vloeiende bloem - 10 ml vanille-essence- 1 koffielepel geraspte citroenschil - 15 ml citroensap - 200 g gemengde bessen (diepvries) - 50 ml zoete witte wijn (facultatief)
1. Meng de bloem met de noten en de suiker. Doe er de koude boter bij. Bewerk met vork en mes tot
een kruimelig deeg. Voeg de eierdooiers en 30 ml koud water toe. Vermeng met de houten lepel. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed even door, tot het zacht en elastisch is. Verpak het in plasticfolie en zet het minstens 1 uur in de koelkast. Rol het uit. leg het in een beboterde springvorm en zet in de koelkast.
2. Maak nu deVulling. Klop de eierdooiers met de suiker tot een witschuimige massa. Roer er de roomkaas (op kamertemperatuur) door voeg de zure room, de bloem; de vanille-essence, het citroensap en de schil toe. Klop goed op.
3. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel. Schep de kaascrème op de deegbodem.
4. Bak 1 uur in een op 180° C voorverwarmde oven. Laat de taart volledig afkoelen in de oven. Zet ze
vervolgens minstens 3 uur in de koelkast. Marineer de bessen 3 uur in witte wijn.
Schep ze net voor het serveren op de taart.
Wie niet van wijn houdt, kan de bessen ook in suiker marineren.
|