1 hele panklare braadkip- 400 g oesterzwammen- 2 wortelen- 4 raapjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 2 stengelsprei- 1 tak selder- 2 sjalotten- 1 teentje knoflook- 100 g verse kaas- 150g boter- 2 eetlepels gehakte peterselie- peper en zout
Wrijf de oesterzwammen droog schoon, snij ze in stukjes. Snipper de groenten fijn.
Hak de sjalotten en de knoflook. Verwarm de oven voor op 180° C. Stoof de helft van de paddestoelen, de knoflook en de sjalotten kort aan in 30 g boter. Vermeng in een kom met de verse kaas, 50 g boter en de gehakte peterselie. Vul de braadkip met de farce.
Leg ze in een ovenschotel zet ze ongeveer 1 uur in de oven. Besprenkel ze tussendoor met gesmolten boter of met het uitgelopen braadvocht. Stoom de groenten apart gaar.
Bak de rest van de oesterzwammen kort op een hevig vuur, in de rest van de boter.
Schik de kip met de gestoomde groenten op een serveerschotel.
Nappeer met de braadjus.
Serveer goed heet. Lekker met brood of met rijst.
|