350 g biefstuk- 4 eetlepels Thaise vissaus, 1 mango- 1 bosje lente-uitjes- ½ komkomer- 2 eetlepels ongezouten pindanoten- zonnebloemolie- verse koriander
Voor de dressing:
3 eetlepels Thaise vissaus- 3 eetlepels citroensam- 2theelepels bruine suiker- 1 rood chilipepertje
1. Snij de biefstuk en meng hem in een kom met de vissaus.
Dek af en laat 1 uur marineren.
2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in partjes. Snij de lenteuitjes in ringetjes. Spoel de komkommer, dep hem goed droog en snij in flinterdunne plakjes. Rooster de pindanoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
3. Snipper het chilipepertje (zonder zaadjes) fijn. Vermeng het met de andere ingrediênten voor de dressing.
4. Vermeng de mango, de lente-uitjes, de komkommer en de pindanoten. Maak de salade aan met de dressing. Verdeel de salade over de borden.
5. Dep de gemarineerde biefstuk goed droog. Rooster hem een paar minuten aan elke kant, in een likje zonnebloemolie. Snij het vlees in fijne plakjes. Leg het warm bij de salade en dien op.
|