Voor 4 personen:
Een lekker, goedkoop en snel klaar roomsoepje
2 kroppen sla (gewone kropsla)- 10 jonge uitjes (niet te groot)- 50 gr margarine of 2 eetl. Olie- anderhalve liter runderbouillon (mag van een blokje)- 50 gr maïzena- 1 dl room- 1 eierdooier- peper- zout- eventueel gebakken broodkorstjes
Het hart uit de kroppen sla halen en de donkerste en stugge bladeren verwijderen. De rest van de kroppen flink wassen en fijn snipperen. De jonge uien in grove stukken snijden. De uien even aanstoven (niet laten kleuren) in margarine of olie. De slasnippers toevoegen en laten slinken. De runderbouillon eraan toevoegen en even laten doorkoken. De soep aanmengen met de maizena opgelost in een scheutje melk. De kokende massa door de passe-vite draaien. Een eierdooier in de soepterrine doen en vermengen met de room. Beetje bij beetje de warme (niet meer kokende) soep erdoor roeren. Peper en zout toevoegen naar smaak. Eventueel opdienen met gebakken broodkorstjes.
|