250g bospaddestoelen, 50 g fijne vermicelli (engelenhaar), 2 eierdooiers, 1 eetlepel gehakte bieslook, nootmuskaat, peper en zout.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wrijf de paddestoelen droog schoon. Snij de steeltjes van de hoedjes, halveer de hoedjes. Breng 1,5.l water aan de kook. Kruid met peper,zout en nootmuskaat. Doe er de paddestoelen bij."
Laat 3 à 4 minuten koken. Voeg er de vermicelli aan toe. Dek af en laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan. Klop de eierdooiers los. Zet de pan van het vuur, schenk de dooiers bij de soep en roer goed om. Werk af met gehakte bieslook. , Serveer goed heet.
Tip. Snij enkele sneetjes bruin brood (zonder korst) in fijne reepjes. Bak ze knapperig in wat boter in een pan en serveer ze apart bij de soep.
|