300 g tarwebloem- 1 eetlepel verse gist- 1 eetlepel olijfolie- 300 g wilde champignons- 150 g ricotta- 2 teentjes knoflook, gehalveerd- 30 g boter- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Los de gist op in 25 cl lauw water. Laat het gistpapje 10 minuten staan. Zeef de bloem met een snuifje zout, maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje bij. Kneed tot een stevig, elastisch deeg. Blijf minstens 10 minuten goed doorkneden. Leg de deegbal in een ingevette schotel. Laat hem 1 à 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200° C. Bak de knoflook goudbruin in de boter. Schep de teentjes uit de pan. Wrijf de champignons droog schoon. Bak ze kort op een hevig vuur, in de hete boter. Kruid ze met peper en zout. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Beleg- het met de paddestoelen en de verkruimelde ricotta. Verlaag de oventemperatuur tot
180° C. Bak de pizza 10 tot 15 minuten in het midden van de- oven.
|