12 langoustines- 200 g gemengde bospaddestoelen- 50 cl rode wijn- 2 sjalotten- 200 g mosselgroenten- 1 kruidentuiltje- 2 eetlepels arachideolie- 1 eetlepel gehakte peterseliexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- peper en zout
Pel de langoustines. Plet de schalen grof. Pel en snipper de sjalotten fijn. Bak de geplette schalen 5 tot 6 minuten op een hevig vuur, in 1 eetlepel olie. Doe er de sjalotjes bij. Laat 10 minuten stoven. Schenk er de wijn bij, voeg er de groenten en het kruidentuiltje aan toe. Kruid met peper en zout. laat 15 minuten inkoken op een zacht vuur. Zeef en druk goed uit. Kook de langoustines een paar minuten in de wijnsaus. Wrijf de paddestoelen droog schoon,.snij ze in plakjes. Bak ze kort op een hevig vuur, in de rest van de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze bij de langoustines en verwarm nog
1 minuut. Werk af met gehakte peterselie en serveer.
Lekker met stokbrood' of rijst.
|