8 PERSONENxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
150 g gezeefde bloem- 90 g ijskoude boter in vlokjes- 60 g amandelpoeder- 60 g fijne suiker- 1 ei
Voor de vulling: . 250 g mascarpone- 3 eetlepels room- 2 eetlepels citroensap- 400 g gemengde rode bessen (aardbeien, frambozen, aalbessen...)- bloemsuiker
1. Maak van de bloem en de boter een kruimelig mengsel. Doe er het amandelpoeder, de suikeren het ei bij. Bewerk eerst met een vork, dan met de handen tot een elastisch deeg.
2. Druk het deeg op bakpapier uit tot een plak van ongeveer
23 cm diameter. Zet het 39 minuten in koelkast. Prik het deeg in met een vork. Bak het 15 tot 18 minuten op 1800 C. Laat afkoelen op het bakpapier.
3. Vermeng de mascarpone met de room, het citroensap en 1 eetlepel bloemsuiker. Klop het mengsel luchtig op. Strijk het uit op de afgekoelde taartbodem. Schik er de bessen op. Werk af met bloemsuiker.
|