Voor de koek: 1/2 l melk- 1 pakje vanillesuiker- 1 kop dessertrijst- 3/4 zakje vanillepuddingpoeder + 2 eetlepels melk- 150 g boter- 150 g fijne suiker- 3 eieren- 16 Rachel-koekjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
En verder: . een bakplaat met hoge rand. vetstof voor de bakplaat .
1. Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker. Roer er de rijst door. Laat op een zacht vuur sudderen tegen de kook aan, tot de rijst al de melk opgeslorpt heeft.
2.- Roer het puddingpoeder los in de koude melk. Schenk bij de rijst en laat al roerend nog even op het vuur staan, tot de rijstcrème bindt.
3. Splits de. eieren. Roer de eierdooiers los. Klop de eiwitten stijf. Verdeel de boter in stukjes. Doe de boter en de eierdooiers bij de rijst. Roer om. Spatel er de eiwitsneeuw luchtig onder.
4. Verkruimel de koekjes.
Beboter de bakplaat. Verdeel er de koekkruimels over. Schep er de rijstmassa op en strijk glad met een spatel. Bak ongeveer 30 minuten in een op 200° C voorverwarmde .oven.
|