Voor de chocoladebiscuit:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 eieren- 140 g suiker- 1 zakje vanillesuiker- 120 g zelfrijzende bloem- 1 eetlepel cacaopoeder- vetstof
Voor de afwerking:
1 pot krieken op sap- 20 g maiszetmeel- 1 à 2 eetlepels suiker- 2 eetlepels kirsch
- 1 eetlepel suikerwater- 3 dl gesuikerde slagroom- 150 g chocoladeschilfers
1. Klop de eieren schuimig met de suiker en vanillesuiker. Zeef er de bloem en het cacaopoeder bij en meng voorzichtig.
2. Doe het beslag in een beboterde bakvorm. Bak ongeveer 45 minuten in een op 200°. C voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Ontvorm.
3. Laat de helft van de krieken uitlekken. Verwarm de rest met het sap en de suiker. . Bindt met maiszetmeel. Laat afkoelen.
4.Snij de biscuit horizontaal in drie. Vermeng de kirsch met het suikerwater. Besprenkel er de plakken biscuit mee.
5. Bestrijk de onderste plak met de slagroom. Dek af met de tweede plak. Schep er de kriekenpuree op. Dek af met de derde plak.
6. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met slagroom en strooi er chocoladekrullen op. Werk af met slagroomroosjes en krieken. Zet de taart minstens een nacht koel weg alvorens aan te snijden.
|