12 STUKSxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
250 g ricotta- 1/41 melk- 50 g boter- 2 eetlepels fijne suiker- 75 g griesmeel- 1 ei- zout- 100 g frambozen Voor de gembersaus:
15 g gemberbolletjes in siroop- 3 eetlepels honing- 2 dl vers geperst sinaasappelsap
1. Laat de ricotta uitlekken. Druk hem door een zeef. Kook de melk met 10 g boter, de suiker en een snuifje zout. Strooi er het griesmeel bij. Laat 1 à 2 minuten indikken. Roer er de ricotta en het ei door. Laat afkoelen.
2. Hak de gember. Verwarm de honing met eetlepel gembersiroop. Doe er de gember en het sinaasappelsap bij. Laat inkoken tot er nog 1,5 dl vloeistof overblijft.
3. Klop, van het vuur af, ijskoude botervlokjes door de saus. Laat afkoelen. Roer af en toe om.
4. Maak met vochtige handen 12 bolletjes van de griesmeelmassa. Stop in elk bolletje 2 of 3 frambozen. Leg ze voorzichtig in licht gezouten water tegen de kook aan. Laat 20 minuten sudderen.
5. Laat de knödel uitlekken. Serveer met de gembersaus.
|