Voor 4 personen: een dozijn lamskoteletjes- 2 teentjes knoflook- 3 soeplepels olijfolie- 0,5 dl wijnazijn- 0,5 dl witte wijn- 7 dl melk - 1 koffielepel maïszetmeel- 2 sjalotten- 5 soeplepels fijngehakte dragon- 1 eierdooier 25 g boter- 1/2 citroen -zout en peper.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bijgerecht: gestoofd witloof
. Snij de teentjes knoflook in de lengte in twee en wrijf er de lamskoteletjes aan beide kanten mee in zodat ze lekker geuren. Zet even opzij.
. Snipper de sjalotten en doe ze in een steelpan. Overgiet met de wijnazijn, de witte wijn en 0,5 dl water. Voeg er 3 soeplepels fijngehakte dragon bij. Breng aan de kook en laat tot een derde inkoken. Filter het ingekookte vocht: u moet 0,5 dl vloeistof overhouden. Zet opzij.
. Verdun het maïszetmeel met de koude melk. Voeg er de eierdooier bij, zout en peper. Zet het steelpannetje au bain-marie en klop krachtig zodat de saus dik wordt.
. Voeg er beetje bij beetje de ingekookte vloeistof bij, de boter in klontjes, de rest van de dragon en een scheutje citroensap. Breng op smaak.
. Intussen laat u de lamskoteletjes grillen in een grote pan met de olijfolie. Kruid met zout en peper.
. Dien warm op met de dragonsaus en gestoofd witloof.
|