Met veel groenten! Goed voor iedereen dus, en met genoeg graantjes om elke honger te stillen. Voor 4 personen: Kook 100 g kamut gaar (zie verpakking). Fruit 1 gesnipperde ui en 1 teentje knoflook in olijfolie. Doe er 1 courgette in plakjes en 1 gele paprika in reepjes bij. Laat 2 minuten stoven. Voeg er 75 g krenten en 200 g uitgelekte kikkererwten uit blik aan toe. Kruid met vijfkruiden, peper en zout. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Doe er 5 gepelde tomaten in blokjes bij. Laat goed doorwarmen. Schep de groenten op de graantjes. Besprenkel met citroensap, bestrooi met gehakte gladde peterselie.
Serveer met Marokkaans of Turks brood.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kamut: is een harde graansoort van Egyptische origine. Het moet vrij lang gekookt worden in gezouten water of bouillon. Zelfs gaar zijn de graantjes nog een beetje knapperig. Kamut vindt u vooral in natuurvoedingswinkels.
|