4 6 Personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
500g frambozen- 125 g krieken- 125g.rode aalbessen- 0.75l kriekensap- 1 citroen- 1 onbehandelde sinaasappel- 1 eetlepelsuiker- 2 zakjes vanillesuiker- 30 g maïszetmeel- 5 eetlepels rode port-7,5 dl koffie-ijs
1. Spoel de bessen, rist ze af. Spoel de krieken, verwijder steeltjes en pitten.
2. Breng het kriekensap aan de kook met het sap van de citroen, het sap van de sinaasappel, de geraspte sinaasappelschil, de suiker en de vanillesuiker. Doe er de krieken bij.
3. Roe het maïszetmeel los in een half kopje koud water. Schenk bij de kokende soep en roer tot ze wat indikt. Laat 5 minuten zacht sudderen.
4. Doe er de port en de aalbessen bij. Zet van het vuur en voeg de frambozen toe. Serveer warm, met koffie-ijs.
|