Ingrediëntenvoor 4 personen
1 kalfsgebraad- zout en zwarte peper uit de molen- 1 el roomboter- 250g wortels- 200 ml kippenbouillon- 200 ml water- 100 ml schenkroom- cayennepeper- citroensap- 8 à 12 basilicumblaadjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 80°C. Zet er meteen een dienschaal in.
2 Bestrooi het kalfsgebraad met zout en peper. Braad het aan weerskanten 6 à 7 minuten in de hete boter aan. Leg het gebraad meteen op de voorverwarmde schaal en laat het verder gaar worden in de oven gedurende 1u15 à 2u.
3 Schil de wortels en steek er met een klein uitsteeklepeltje balletjes uit. Kook deze beetgaar in de kippenbouillon. Zet ze in de bouillon weg.
4 Snijd de rest van de wortels in stukjes en kook die in een kleine pan water in 12 minuten gaar. Draai ze dan met hun kooknat en de bouillon van de balletjes tot een puree. Doe de puree terug in de pan. Voeg de room toe en breng de saus op smaak met zout, een snufje cayennepeper en een paar druppels citroensap.
5 Snijd de basilicum in sliertjes en doe die in de saus met de wortelballetjes. Laat nog een keer aan de kook komen.
6 Snijd het kalfsgebraad in plakjes en serveer het met de wortelsaus.
|