Voor de tomaatjes gevuld met avocado en grijze garnalen : xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
6 kleine, stevige tomaten - 1 avocado - 100 g Hollandse garnalen - mayonaise -Chilipoeder
Voor de crostini met limoenboter en gerookte zalm :
100 g gerookte zalm -100 g boter -limoensap -basilicum -zout, peper -stokbrood
Voor de tonijntapenade :
1 blikje tonijn op olie -kappertjes -6 gedroogde tomaatjes -100 g zwarte olijven zonder pit -citroensap
Bereiding: Tomaatjes gevuld met avocado en grijze garnalen : Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil 1 avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de avocado met 100 g Hollandse garnalen en 1-2 eetlepels mayonaise door elkaar. Breng op smaak met een snufje chilipoeder en zout. Vul de tomaatjes met de garnalensalade. Crostini met limoenboter en gerookte zalm : Vermeng 100 g zachte boter met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel heel fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak. Snijd een klein voorgebakken stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Bestrijk de crostini met limoenboter. Snijd 100 g gerookte zalm in repen van 4 cm en leg ze losjes op de crostini. Tonijntapenade : Pureer 1 blikje tonijn op olie met 2 eetlepels kappertjes, 6 gedroogde tomaatjes, 1 eetlepel citroensap en 100 g zwarte olijven zonder pit in de keukenmachine tot een grove pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe de tapenade over in een mooi schaaltje. Lekker op een stukje stokbrood.
|