Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    barcelona
    blog.seniorennet.be/barcelo
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sandra
    blog.seniorennet.be/sandra
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nick
    blog.seniorennet.be/nick
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    02-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten - Tips 5

    U kunt zelf notenijs maken door 50 g notenpasta te vermengen met 500 à 750 g roomijs.

    Het hangt van uw persoonlijke smaak af -en of u van plan bent extra gehakte noten toe te voegen- hoe deze verhouding ligt.

    In speciaalzaken zijn verschillende soorten notenpasta verkrijgbaar.

    Tip:  garneer het ijs met de soort noten die ook in de notenpasta zit, zodat iedereen ziet om wat voor smaak het gaat.

    Namen voor ingrediënten
    Sommige vaak gebruikte bakingrediënten zijn in Vlaanderen onder een andere naam verkrijgbaar dan in Nederland.

    Een kort overzicht van de verschillende aanduidingen:

    xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

    Nederland

    amandelschaafsel -bakpapier-bruine basterdsuiker -Bulgaarse yoghurt -crème fraîche- dessertrijst/ paprijst -Hüttenkäse -karwijzaad-kwark-witte basterdsuiker

     

    Vlaanderen

    amandelschilfers -siliconenpapier-bruine suiker -natuuryoghurt-verse room-roomrijst-

    remoudou of fromage fraîche -komijnzaad of kummel -verse kaas/platte kaas-fijne kristalsuiker

     

    Bakken in de römertopf'

    Een römertopf is een diepe ovenschaal van aardewerk met een hoge deksel.

    Deze bijzondere schaal wordt in maar weinig keukens gebruikt

    Dit is jammer want een römertopf is uitermate geschikt voor een makkelijke maar toch gezonde manier van bakken.

    Door de speciale structuur van het aardewerk in combinatie met de lucht- en waterdampcirculatie binnenin de römertopf, bakt of stooft het gerecht zichzelf gaar in eigen vet en/ of vocht

    U hoeft dus geen of heel weinig vet toe te voegen.

    Bovendien blijven smaak en vitaminen beter behouden.

    U kunt de schaal zó op tafel zetten.

     

    Bakken met rum

    Als u een verfijnd aroma wilt toevoegen aan uw gebak, is rum een dankbaar ingrediënt.

    Rum laat zich goed verwerken bij hoge temperaturen en veel heeft u niet nodig.

    Meestal heeft u aan 1 of 2 eetlepels per recept genoeg.

    Van rumaroma (in flesjes verkrijgbaar bij de supermarkt) zijn enkele druppels al voldoende.

    U kunt rum op meerdere manieren verwerken: toegevoegd aan het deeg of beslag, vermengd met poedersuiker voor glazuur of als vocht om rozijnen in te wellen die vervolgens in het gerecht worden meegebakken. .

     

    Basisrecept natuur zuurdesem

    In Nederland is dit zeer moeilijk verkrijgbaar.

    Maar wist u dat u zuurdeeg zeer eenvoudig zelf kunt maken?

    Hier volgt het recept.

    Kneed 100 gram roggemeel en 1/2 dl lauwwarm water tot een deeg.

    Doe het deeg in een kom, dek het af met een vochtige schone doek en laat het minimaal 48 uur op een warme plaats gisten.

    De doek moet steeds vochtig worden gehouden.

    Roer het deeg regelmatig om.

    Als er belletjes ontstaan op het mengsel, heeft u zuurdeeg.

    U kunt de hoeveelheid die nodig is in het recept afmeten en de rest bewaren.

    In de koelkast blijft het ongeveer 10 dagen goed, in de vriezer zeker een half jaar.

     

    Basisrecept schuimgebakjes

    Hier volgt het recept.

    Verwarm de oven voor op 140 °C.

    Klop 2 eiwitten met 40 gram suiker stijf.

    Roer 100 gram suiker erdoor en klop dit alles gedurende +/-10 min.

    Het schuim op bakpapier in cirkels van 5 cm uitstrijken en midden in de oven +/-45 min. bakken.

    Daarna in de uitgeschakelde oven laten afkoelen.


    Bowl
    maken

    Voor een goed gevulde vruchtenbowl met alcohol maakt u 1 à 2 kilo vruchten van het seizoen schoon en snijdt ze in stukjes.

    Gebruik zacht en hard fruit en stem de kleuren op elkaar af.

    U strooit 100 à 200 g witte basterdsuiker over de vruchten en laat ze in de bowlkom een paar uur afgedekt staan.

    Voeg dan 1 à 2 flessen fruitige, (mousserende) wijn, wat spuitwater, en citroensap toe naar smaak.

    Voor een (kinder) bowl zonder alcohol leegt u 3 liter blikken vruchten op zware siroop in de bowlkom.

    U voegt stukjes appel, banaan, hele partjes mandarijn en citroensap toe.

    U brengt de bowl op smaak met limonadesiroop en water.

     

    Eetbare bloemen

    Eeuwen geleden was het populair om sommige bloemen te eten.

    U kunt heel eenvoudig eetbare bloemen of bloemblaadjes uit uw eigen tuin plukken.

    Viooltjes, rode of oranje Oostindische kers, wit-roze kersebloesem en de blauwe bloemen van het komkommerkruid kunt u zo op een salade leggen.

    De blaadjes van rozen, viooltjes en de hele bloemen van komkommerkruid kunt u konfijten door de blaadjes of de bloemen als ze droog zijn te plukken.

    Doe ze in een zacht kokende suikerstroop. Na 1 minuut uit de pan halen met een schuimspaan, bestrooien met poedersuiker en snel op een warme plaats laten drogen.

    Heerlijk bij ijs of pudding.

     

    Garneren met groen en vruchten

    Veel gerechten die u op lage platte schalen opdient, lenen zich voor decoratie met groene groentes en kruiden.
    Een wat grotere schaal met een brede rand is ideaal.
    Sla en peterselie zijn bekend, maar het kan origineler.

    Neemt u eens een andere slasoort of een combinatie van verschillende bladvormen zoals verse spinazieblaadjes of het blad van bleekselderij; sprietjes bieslook (iets over de rand van de schaal laten steken), takjes dille bij vis of verse basilicum bij tomatensalade.

    Op ijs of ijstaart gebruikt u muntblaadjes of heerlijke verse vruchten.

    Bent u in het bezit van een tuin?

    Een groot druiveblad staat heel mooi onder een tros druiven en Hosta.bladeren (niet giftig) passen goed onder een met vruchten gevuld half meloentje.

     

    Geef kleur aan uw gerechten

    Er zijn kleurstoffen die het uiterlijk van een gerecht verfraaien, zonder dat de smaak verandert.

    Hiervoor zijn onschadelijke stoffen in de handel, zoals plantekleurstof (verkrijgbaar bij goed gesorteerde supermarkten en drogisterijen).

    Sommige essences geven behalve kleur ook smaak aan het gerecht.

    U kunt uw gerechten zelf kleuren met vruchtensap (kersen-, bessen- en sinaasappelsap), het sap van groene kruiden of spinazie, koffieextract, cacao, karamel en tomatenpuree.

     

    Knoflook

     

    Knoflook groeit in zuidelijk Europa en is lid van de uienfamilie.

    Het is een zeer smaakbepalend kruid, dat in elk hartig gerecht past.

    De knoflookbol bestaat uit dicht op elkaar gegroeide teentjes, elk met een wit  vliesje omkleed.

    Hoe gebruikt u knoflook?

    Voor een 'vleugje' smeert u de schaal van tevoren in met een opengesneden teentje.

    Voor wat meer smaak perst u knoflook uit met de knoflookpers.

    Echte liefhebbers, ten slotte, eten in heel dunne plakjes gesneden rauwe knoflook op bijvoorbeeld tomaat of ham.

    Rauw is de smaak scherp: bij meekoken of -bakken echter verdwijnt het scherpe en blijft juist het aroma aanwezig.

     

    Kruiden uit eigen tuin

     

    In een bescheiden hoekje van de (moes)tuin kunt u op een eenvoudige manier een aardig assortiment kruiden kweken.

    Kruiden staan graag wat beschut en houden van vochtige grond.

    Maak voor elk kruid een eigen vakje. Omdat u van kruiden nooit veel tegelijk nodig zult hebben, is het raadzaam het kweken over de verschillende maanden van het jaar te verdelen.

    In een kruidentuintje staan in ieder geval peterselie en selderij (niet naast elkaar zetten, want zij verdragen elkaar niet), dille, bieslook, kervel, dragon, munt, bonekruid en salie.

    Basilicum heeft een extra warm plekje nodig.

    Als bolgewasje kunt u knoflook proberen.

    Tijm groeit ook heel goed in potten, die u als decoratie op het terras of balkon kunt zetten.

    En tuinkers kan u, vanwege haar fijne structuur, beter binnen in een bakje kweken.

    Dit kruid wil licht staan, maar liever niet in de zon.

     

    Luxe rabarbermoes

     

    Rabarbermoes kunt u verfijnen van smaak met eiwit, roomkaas of room.

    U doet de moes in de schaal waarin u haar wilt opdienen.

    Als u kiest voor eiwit, slaat u de moes met suiker stijf.

    Roer vervolgens een paar keer een volle lepel eiwitschuim in de vorm van een cirkel

    door de moes, zodat de roze rabarber met mooie witte lijnen wordt versierd.

    Als u room of roomkaas wilt toevoegen, kunt u slagroom of mascarpone gebruiken.

    De slagroom slaat u stijf met suiker, de mascarpone roert u alleen wat los met poedersuiker of witte basterdsuiker.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    katrien
    blog.seniorennet.be/katrien
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schrijvenopcomputer
    blog.seniorennet.be/schrijv

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maup
    blog.seniorennet.be/maup
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    susutje
    blog.seniorennet.be/susutje
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    biekevanghent
    blog.seniorennet.be/biekeva
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!