Hoe maak ik de binnenkant van mijn wafelijzer schoon? Mijn moeder deed dat vroeger met een soort papje.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wees altijd heet voorzichtig met het schoonmaken van wafelijzers. Als je er ooit een schuursponsje voor gebruikt is de binnenkant van wafelijzer waarschijnlijk zo erg beschadigd dat je nooit meer goeie wafels zal kunnen bakken. Een manier die mijn moeder gebruikte: bak, nadat je wafels hebt gemaakt, een nepwafel van bloem, water en wat olie. Dit deegje neemt alle aanbaksels mee en je wafelijzer kan je, nadat je het met keukenpapier hebt drooggemaakt, opbergen. De volgende keer als je wafels wilt bakken, begin je ook weer met zo'n mengseltje.
Je zal zien dat de eerste echte wafel prima lukt. Een andere manier is: bewaar een stukje croissantdeeg of bladerdeeg, en gebruik als eerste baksel en als laatste baksel. Deze deegsoorten hebben namelijk de juiste hoeveelheid vet in zich om het wafelijzer klaar te maken,voor gebruik. Eet smakelijk.
|