Voor 4 personen
4 kg mosselen- 1 zakje mosselgroenten- 2 dl witte wijn- 2 koffielepels kerrie- 1 dl lichte room- 40 g boter- 3 soeplepels gehakte peterselie- peper en zout . Laat de boter smelten in een grote pot en doe er de groenten bij. Laat twee tot drie minuten fruiten, bestrooi met kerrie en meng goed. Kruid met peper en overgiet met de witte wijn. Voeg tenslotte de mosselen erbij. Doe het deksel op de pot en laat nog een kleine tien minuten koken. Nu en dan mengen.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
. Zodra de mosselen opengaan, haalt u ze uit de pot. Laat de groenten zoveel mogelijk uitlekken met behulp van een schuimspaan.
. Filter het kookvocht met een koffiefilter die u in een zeef plaatst.
. Doe het kookvocht in een pan. Voeg de room erbij, de groenten
en de peterselie. Breng op smaak en laat een minuut sudderen. Giet de saus over de mosselen en dien ze onmiddellijk op
. Geef er frietjes bij.
|