175 g amandelpoeder.
125 g fijne suiker.
1 stevige theelepel bloem.
amandelextract.
2 eiwitten (van middelgrote eieren) .
12 hele amandelen.
Verder: bakpapier xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Verwarm de oven voor op 180° C.
Vermeng het amandelpoeder, de suiker en de bloem.
Voeg er een paar druppels amandelessence aan toe.
Vermeng met de eiwitten tot een dikke, vaste pasta (doe er indien nodig iets meer of minder eiwit bij). Schep met een eetlepel twaalf hoopjes van de pasta op bakpapier
Druk ze wat plat met de rugkant,van de lepel.
Druk in het midden van elk koekje een hele amandel.
Bak 10 tot 15 minuten.
Laat afkoelen op een rooster.
Jawel, de hoeveelheden zijn correct: één opgehoopte theelepel bloem is echt genoeg voor deze lekkere koekjes.
|