xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />Voor 4 personen:
800 g tot 1 kg osso buco van kalkoen - 500 g tomaten- 2 uien- 2 teentjes knoflook- 2 wortelen- 1 citroen- 1 sinaasappel- 25 cl droge witte wijn- 5 soeplepels olijfolie- 1 tuiltje basilicum- 2 soeplepels gehakte peterselie- bloem- zout en peper
Bijgerecht: verse deegwaren en geraspte parmezaan
. Rol de stukken osso buco in de bloem en laat ze op een hoog vuur goudbruin kleuren in een grote pan met 3 soeplepels olie.
. Laat intussen de gehakte uien en de in blokjes gesneden wortelen fruiten in een cocotte met de rest van de olie. Voeg na 5 min. de fijngehakte teentjes look toe en dan de geschilde, ontpitte en grof gesneden tomaten. Voeg er ook twee derden van de fijngehakte basilicum bij. Laat zo'n 5 minuten sudderen.
. Doe de osso buco in de cocotte. Blus de pan met de witte wijn die u over alle andere ingrediënten giet. Kruid met zout en peper, doe het deksel op de pan en laat 1 uur sudderen op een zeer zacht vuurtje.
. Snij de helft van de schil van de citroen en de sinaasappel en snij deze in zeer fijne staafjes. Doe de sliertjes schil in de cocotte plus de rest van de fijngehakte basilicum en peterselie. Breng op smaak en laat nog 10min. verder pruttelen.
. Dien op met verse deegwaren en geraspte parmezaan.
|