Frisse salade Watermeloen + feta
Snij 350 g watermeloen in blokjes. Meng met 150 g fetablokjes, 50 g gehalveerde olijven (uiteraard zonder pit) en een handjevol waterkers. Maak aan met 2 eetlepels olijfolie en 1 koffielepel citroensap. Werk af met 50 g gehakte pistaches. Lekker met stokbrood.
Flapjes Kalkoen + fontina
Sla 4 kalkoen lapjes extra plat (tussen twee vellen plasticfolie, met een breed spatel mes) zodat ze nog amper 2,5 cm dik zijn. Snij ze horizontaal in. leg op de onderste helft 2 blaadjes salie, een reepje parmaham en een plakje fontina. Steek vast met een houten prikker, zodat de vulling er niet uit kan. Bak de flapjes 4 minuten aan elke kant in de koekenpan, in olijfolie. Lekker met rijst.
Warme salade Kekererwtenpasta + halloumi
laat 2 blikken (van 400 g) kekererwten goed uitlekken. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, een handjevol jonge spinazieblaadjes, 1 eetlepel gehakte gladde peterselie en basilicum, 1 eetlepel balsamico, 75 g zwarte olijven en 100 g zongedroogde tomaatjes. Verdeel over 4 kommetjes of borden. Snij 200 g halloumi in plakjes. Bak de plakjes kaas 1 minuut aan elke kant in een koekenpan, in héél weinig olie. Leg ze op de salade en dien op. Lekker met Turks brood.
Toast met waterkers en cheddar
Rooster 4 sneetjes witbrood. Meng 200 g geraspte cheddar met 75 g gehakte waterkers, 1 fijn gesnipperde sjalot, 1 eetlepel mosterd, 1 losgeklopt ei en 1 theelepel worcestersaus. Verdeel over de toasts. Zet 3 tot 4 minuten onder de hete grill.
|