Voor 4 personen:
Met spiegelei:
Kook 500 g asperges beetgaar in gezouten water. Leg op 4 sneetjes witbrood een plakje harde kaas. Zet onder de grill tot de kaas uitsmelt. Schik de asperges op de toasts. Leg er een spiegeleitje op. Kruid met peper en zout.
Met gorgonzolasaus:
Kook 1 kg asperges beetgaar in gezouten water. Maak een bechamelsaus met 30 g boter, 30 g bloem, 1 dl melk en 1 dl room. Laat 50 g verkruimelde gorgonzola smelten in de saus. Kruid met peper en nootmuskaat. Lepel de warme saus over de asperges en dien op.
Met gekookte ham:
Kook 24 asperges bijna beetgaar in gezouten water. Maak met telkens 6 asperges en 1 plak gekookte ham vier mooie rolletjes. Schik ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met 2 eetlepels gesmolten boter en strooi er 40 g gemalen parmezaan bij. Zet 10 tot 15 minuten in de oven op 200° C
|