Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
800 g rivierbaarsfilets- 1 blik artisjokbodems- 125 g gepelde grijze garnalen- 2 dl lichte room- 2 sjalotten- 1 dl witte wijn- 1 dl visfumet- 1 citroen- 4 soeplepels olijfolie- enkele plukjes kervel- bloem- zout en peper
. Laat de artisjokbodems uitlekken, snij ze in stukjes en doe ze in de mixerkom met de room.
. Snipper de sjalotten en laat ze op een zacht vuur fruiten in een steelpan met 2 soeplepels olijfolie.
. Van zodra ze glazig zijn, overgiet u ze met de witte wijn en de visfumet. Laat tot de helft indikken op een hoog vuur. Voeg er de artisjokkenroom bij, een vleugje citroensap en de grijze garnalen. Laat alles zachtjes sudderen.
. Intussen rolt u de baarsfilets in de bloem. Geef er tikjes op om de overtollige bloem te verwijderen. Bak de filets in een grote pan met antikleeflaag met 2 soeplepels olijfolie. Kruid met zout en peper.
. Breng de saus op smaak (let op want de garnalen zijn al zout!)
. Giet een bodempje saus over 6 warme borden en schik er de baarsfilets op. Versier met enkele plukjes kervel en een partje citroen.
|