Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
600 g kleine zoetwater- reuzengarnalen- 1 kop erwtjes- 1 kop tomatenblokjes- 1 kop lange korrel rijst- 1 ui- 1teentje knoflook- 2 eetl. Arachideolie- 1 blokje kippenbouillon- chilisaus- 1 eetl. paprikapoeder- 1 mespunt pilipili- peper en zout.
Voorbereiding:
Kook de rijst samen met de erwtjes gaar (20min.) in 2 koppen lichtgezouten water waarin u het kippenbouillonblokje hebt opgelost.
Bereiding:
- Verhit de olie in een wok of in een brede pan. Doe er de gesnipperde ui en het geperste knoflookteentje in en laat even bakken.
- Voeg de scampis toe en laat al roerend 4 min. Bakken. Kruid met peper en zout.
- Voeg de rijst met de erwtjes toe en doe er de tomatenblokjes bij. Kruid met paprikapoeder en pilipili. Verwarm, terwijl u blijft roeren.
- Breng op smaak met 4 (of meer) eetl. Chilisaus.
|