Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    britt
    blog.seniorennet.be/britt
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stamboom_knaepkens_eyskens
    blog.seniorennet.be/stamboo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tieke
    blog.seniorennet.be/tieke
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    01-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten - Tips 6

    Peper- en zoutvervangers
    Als u geen zout (of zoutvervanger) of peper wilt gebruiken, kunt u toch met kruiden
    en specerijen een pittig resultaat bereiken! xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Geknipte bieslook smaakt goed in soep, over tomatensla en bij gestoofde vis.

    Dille maakt komkommer­sla, gebakken aardappels en de meeste koolsoorten apart en kruidig van smaak. Gehakt, kip en rijst winnen aan pittigheid met kerrie.

    Meegekookte lavas (maggiekruid) past bij groene en witte kool en aardappels.

    Nootmuskaat wordt vaak gebruikt bij bloemkool, maar ook over rund­vlees, kip, witlof en in kaassauzen. Een kruidnagel kunt u toevoegen aan bouillon of kooknat van groenten.

    Ten slotte zijn knoflook, peterselie en paprikapoeder pittige smaakgevers die in de meeste gerechten gecombineerd worden met andere kruiden.

     

    Recept voor tutti-frutti

     

    Tutti-frutti (Italiaans voor: allemaal fruit) is een mengsel van gedroogde (en daarna geweekte) vruchten, zoals appels, pruimen en abrikozen en soms peren en perziken.

    U kunt zakjes kopen waarin al een vruchtenassortiment zit.

    Maar u kunt ook zelf de samenstelling bepalen, want de meeste vruchten zijn apart verkrijgbaar.

    Voor een schaaltje tutti-frutti heeft u 300 gram gedroogde vruchten nodig.

    U weekt ze een dag en een nacht in water (ze moeten net onder staan) met wat suikeren een

    citroenschil.

    Het geheel aan de kook brengen en op een laag vuur en 30 minuten laten pruttelen. Uit laten lekken, het vocht opvangen en dit binden met aardappelzetmeel of maïzena. Het gebonden vocht als het nog warm is over de vruchten uitgieten.

     

    Snelle chiPdiP

     

    Voor snelle chipdips kunt u het beste beginnen met kant- en-klare basisingrediënten zoals mayonaise of

    kwark.

    Vervolgens kiest u een smaakmaker die u afstemt op de smaak van de chips.

    Dat kan mosterd, tomaten­ puree of een eetlepel sterke drank zijn.

    Daarna voegt u naar smaak peper, zout en kruiden toe.

    Als u er iets meer tijd voor uittrekt, kunt u fijnge­knipte peterselie, wat gehakte augurk of andere zuurwaren, of een gesnipperd uitje toevoegen.

     

    Snelle warme chocoladesaus

     

    Als u vanille-ijs in huis heeft, smaakt deze warme chocoladesaus er heerlijk bij.

    U maakt het snel en gemakkelijk.

    Schaaf 200 g pure chocolade in de mengkom van de keukenmachine.

    Breng in een pannetje 9 eetlepels slagroom met 2 eetlepels roomboter aan de kook terwijl u blijft roeren. Zet de keukenmachine aan en voeg het warme slagroombotermengsel toe aan de geschaafde chocolade. Als de chocolade is opgenomen door het warme mengsel is uw saus klaar.

     

    Suikerbrood

     

    Voor een heerlijk eigengemaakt suikerbrood maakt u allereerst een gistdeeg voor witbrood.

    Dit kunt u volgens recept of met behulp van een pak kant en klare broodmix doen.

    Nadat het deeg voor de eerste keer gerezen is, moet u er 200 g grove greinsuiker, vermengd met twee theelepels kaneel doorheen kneden.

    Daarna bereidt u het deeg verder op de voor het maken van broden gebruikelijke wijze.


    Taarten 'bakken' in de koelkast

     

    Met dit 'bakken' wordt het laten opstijven van ingre­diënten bedoeld, zonder dat een warmtebron nodig is geweest voor het resultaat

    Hieronder volgt een eenvoudig recept voor een taartje (6 personen) dat u kunt maken voor bij de koffie.

    U doet 225 g zachte boter en 225 g poedersuiker in de keukenmachine en laat dit 12 minuten draaien.

    De laatste minuten voegt u een voor een 2 eieren toe.

    Doop lange vingers in zeer sterke koffie en bedek hiermee een springvorm.

    Doe de helft van de botercrème erover.

    Leg nog een laag in de koffie gedoopte lange vingers in de springvorm en bedek deze met de rest van de crème.

    De taart minstens 24 uur in de koelkast plaatsen.

     

    Tips voor slagroom spuiten

     

    Wilt u mooie witte, stevige garneerslagroom?

     Zorg dan dat"de slagroom zeer koud is (en ook de gardes en de kom!) voordat u de room gaat slaan. Tijdens het slaan mag de.omgevingstemperatuur niet te hoog zijn.

    Voor garneerslagroom kunt u beter poedersuiker dan kristalsuiker gebruiken.

    Daarna zet u de slagroom weer even in de koelkast.

    Vervolgens vult u de slagroomspuit of -spuitzak en verwerkt de slagroom direct.

    Als u de slagroomgarnering langere tijd op tafel wil laten staan, is het raadzaam een slagroomversteviger te gebruiken.

    Verstevigers zijn in iedere supermarkt te koop.

     

    Tiramisu

     

    De letterlijke vertaling voor het overheerlijke nagerecht tiramisu luidt: 'trek me op'.

    In tiramisu worden espressokoffie, cacao en koffielikeur gebruikt: ingrediënten die je 'oppeppen' na de maaltijd, vandaar de naam.

    Maar een andere veelgehoorde vertaling is 'omhels mij' of 'hou mij vast'.

    Dat ook deze romantische benaming niet overdreven is, weet u als u eenmaal tiramisu heeft geproefd!

    Tip voor een perfect resultaat: de eieren lang slaan (tot 30 minuten), en het gerecht minstens 5 uur voor het serveren laten rusten.

    En omdat u rauwe eieren gebruikt: in de koelkast plaatsen.

     

    Tomatenchutney

     

    Chutney is de algemene benaming voor zoetzure mengsels van vruchten en kruiden.

    Het smaakt heerlijk bij rijstgerechten en vlees.

    Chutneys bestaan in allerlei varianten.

    Hieronder het recept voor een tomatenchutney:

    Verwarm 1 dl azijn met 125 g bruine suiker.

    Als de suiker is opgelost, 1 kg ontvelde en in stukken gesneden tomaten, 50 g fijngehakte uitjes, een halve zeer fijn gesneden Spaanse peper, 70 g gewelde, grote rozijnen, een mespuntje zout, een halve tl mosterdpoeder en een halve tl gemberpoeder toevoegen.

    Dit zachtjes laten koken (onder af en toe roeren) tot de massa iets dikker wordt.

    Dan direct overdoen in glazen potjes en deze goed afsluiten.

    Koel en donker bewaren.

     

    Verrassende pizza-variaties!

     

    Als u zelf pizzadeeg heeft gemaakt, bent u mis­schien gewend het deeg daarna op de gebruike­lijke manier uit te rollen tot één grote vierkante lap voor op de bakplaat in de oven.

    Maar u kunt voor de verandering het deeg ook eens verdelen in vierkantjes of stroken, elk met een andere vulling.

    Wat dacht u bijvoorbeeld van vis, vlees, kaas of groenten?

    En ook éénpersoons-pizza's zijn makkelijk te maken en lekker.

    Met bijvoorbeeld een ontbijtbordje steekt u cirkels uit het deeg.

    Vergeet niet een opstaand randje te kneden als tl ze vult.

    En houd er rekening mee dat kleinere pizza's wat minder tijd in de oven nodig hebben.

     

     

    Variant op een hartige taart

     

    Hartige taarten - meestal quiches genoemd -, danken hun speciale smaak doorgaans niet aan de groente(s), room en eieren die er in gaan, maar aan de vlees- en kaassoorten die als ingrediënt

    toegevoegd worden.

    Als u dus wilt variëren met de smaak, kunt u beginnen met bijvoorbeeld de gebruikelijke spek- of hamblokjes te vervangen door cervelaatworst.

    Dat is ook heerlijk van smaak.

    En wat betreft de kaas, neemt u eens emmentaler in plaats van de bekende oude of belegen kaas. Emmentaler geeft een heel milde, minder zoute en zelfs wat zoete smaak aan uw quiche.

    Apart!

     

    Welke vorm voor welk gebak?


    Er zijn veel verschillende bakvormen verkrijgbaar. Maar

    welke vormen gebruikt u nu voor welk gebak? Gebak dat u wilt storten (zoals cake of taarten die u op een rooster omkeert), vraagt om een dichte, hoge vorm zoals een cakevorm of een tulbandvorm. Gebak met een stevige korst dat u niet stort of dat u wilt garneren of bestrijken, kunt u beter bakken in een springvorm. De bodem van de vorm geeft genoeg houvast bij het bewerken en het verplaatsen.

    Laag gebak met een minder stevige korst en een vulling bakt u in een zogenaamde vlaaivorm. Het gebak snijdt u vanuit de vorm aan. Gebak dat snel aan de vorm blijft kleven, bakt u in een zogenaamde boterkoekvorm. Bij deze bakvorm kunt u na het bakken een speciale schuif onder de koek doorhalen.

     

    Warme yoghurt

     

    In Nederland wordt per persoon per jaar zo'n 20 liter yoghurt gegeten.

    Een klein deel hiervan wordt verwerkt in gebak of andere gerechten.

    Zo is de yoghurttaart een geliefde lekkernij en is de Griekse tzatzikisaus alom bekend.

    Soms wordt yoghurt wel eens verwerkt in warme gerechten, meestal om een saus af te maken.

    In de Indiase keuken wordt yoghurt bijvoorbeeld gebruikt om een hete curry wat milder te maken.

     Een melkzure vloeistof, zoals yoghurt, die wordt verwarmd of met een warme vloeistof in aanraking komt, heeft de neiging te gaan schiften.

     Daarom moet de yoghurt langzaam, al roerend, toegevoegd worden aan een niet meer kokende saus.

    De wat vettere yoghurt schift minder snel.

    De saus zal er niet zo glad uitzien, maar de zachtzure smaak maakt alles goed.

     

     

     

    Wat is een Pirog?

     

    Een pirog is een Russisch pasteigerecht dat hoort bij een feestelijk buffet.

    De pirog bestaat uit een rondom dichtgevouwen, zoet of pikant gevulde deegflap van blader-, gist- of eierdeeg.

    De pirog smaakt in principe op elk moment van de dag, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van de vulling die gebruikt wordt.

    De vulling bestaat meestal uit kwark, vlees of vis.

    In dit pakje vindt u een Poolse vleespirog, gevuld met een mengsel van kleine stukjes varkensschnitzel en champignons.

    Echt Russisch is een kaviaarvulling.

    Bier smaakt goed bij de hartige pirogs.

     

    Wat is laurier?

     

    De laurier is een wintergroene struik met leerachtige, langwerpige bladeren.

    De gedroogde bladeren worden als kruid gebruikt.

    Laurierblad wordt langdurig mee­getrokken of meegestoofd.

    Het geeft een apart aroma aan bouillon, runder-, kippen- en vissoep, vleesstoof­potten, gekookte wortels en aardappels.

    Laurier komt uit de landen rond de Middellandse Zee maar is in ons land al sinds de zeventiende eeuw een geliefd kruid.

    De struik is vaak als sierplant aan te treffen bij landhuizen, geknipt in de vorm van een piramide, kegel of bol, of een dier.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wereldhumor
    blog.seniorennet.be/wereldh
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    croky_boys
    blog.seniorennet.be/croky_b

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lodewyckx
    blog.seniorennet.be/lodewyc
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ria50
    blog.seniorennet.be/ria50
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerrit1937
    blog.seniorennet.be/gerrit1
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!