Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
. 4 kleine rode paprika's- 2 uien- margarine- 1,5 theelepel zout- 50 g pijnboompitten- 125 g rondkorrelige rijst- 450 ml kippenbouillon- 1 eetlepel tomatenpuree- 1 theelepel suiker- 1 theelepel garam-massala- snuifje chilipoeder- snuifje oregano- snuifje komijn- snuifje kaneel- 2 eetlepels citroensap- 1 citroen.
1 Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaad lijsten.
2 Reinig de uien en snipper ze fijn.
3 Verwarm wat margarine in een pan en stoof de ui glazig, voeg zout toe en roer af en toe.
4 Voeg de pijnboompitten toe en stoof ze tot ze goudbruin zijn.
5 Voeg de rijst toe, bak 3 minuten mee.
6 Overgiet met de kippenbouillon en voeg de tomatenpuree en alle specerijen toe. Roer goed om en kook zachtjes onder deksel tot de rijst bijna gaar is. Laat de rijst afkoelen en voeg de muntsnippers en citroensap toe.
7 Vul de paprika's met het mengsel. Neem een ovenschotel, smeer ze goed in met margarine, leg de paprikas erin en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C. Na 30 minuten is het gerecht gaar
8 Serveer het gerecht je met een kippenbrochetje en een curry-kokossaus.
9 Werk af met een schijfje citroen en eventueel een topje munt.
|