600 g aubergines- olie-. Margarine- 600 g uien- 3 witte selderstengels- 200 g groene olijven zonder pit-600 g Roma tomaten- . zwarte peper van de molen- zout- 40 g suiker-. 5 koffielepels kappertjes 5 eetlepels rode wijnazijn . 5 eetlepels witte wijnazijn 1 Reinig alle groenten. Snij de aubergines in dobbelsteentjes van +/- 1 à 2 cm. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat 1 uur staan. 2 Hak de uien fijn. Snij de selder in stukjes van 0,5 cm, halveer de olijven. Pel de Roma tomaten, ontpit ze en snij ze in dobbelsteentjes +/- 1 à 2 cm 3 Blancheer de selderstukjes. 4 Spoel de aubergines vervolgens af met water, dep ze droog en bak ze goudbruin in wat olie. Laat afkoelen op huishoudpapier. 5 Bak gedurende 15 minuten de uien op een laag vuurtje in de margarine. 6 Voeg vervolgens selder, tomaten, olijven en een beetje peper en zout toe en laat nog 5 minuten bakken. 7 Voeg nu de suiker, azijn, kappertjes en aubergines toe en stoof nog 10 minuten zodat de azijn verdampt is. 8 Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout en laat afkoelen. Koud serveren.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|