Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 ui- 1 ei- 600 g lamsgehakt- 6 eetlepels gehakte peterselie- 4 eetlepels gehakte muntblaadjes- 1/2
koffielepel "vier-kruiden"- zout en peper- paneermeel (facultatief)- vloeibare margarine- 12
kerstomaatjes
1 Reinig de ui en hak ze fijn.
2 Leg het vlees in een kom en meng het met de ui, het losgeklapte ei, de munt, de peterselie, de vier-kruiden het zout en de peper. Kneed het om een mooi homogene massa te krijgen. Voeg er eventueel wat paneermeel bij als het te kleverig zou zijn.
3 Strijk 4 spiezen in met vloeibare margarine. Verdeel het vlees in acht porties, rol er balletjes van en duw ze plat. Rijg aan elke spies twee vleeskoekjes afgewisseld met 3 kerstomaatjes: neem een vleeskoekje, leg de spies erop en plooi het vlees errond, druk goed aan, zodat het goed vastzit.
4 Strijk met behulp van een penseel de brochetten in met de vloeibare margarine. Rooster de brocbettes op de barbecue en draai ze regelmatig om.
5 Dien op met pittabrood en taboulé.
|