Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 kleine courgette- vloeibare margarine- 500 g tomaten(liefst Roma / pruimtomaat)- 1 kleine gele paprika- 3 takjes koriander- 1 sjalotje- 3 takjes basilicum- 2 takjes dragon- 1 à 2 koffielepels olijfolie- 1/2 theelepel mosterd- 1 theelepel balsamico-azijn- peper van de molen- zout- 4 sneden toastbrood
Voor de saus:
1 teentje look- 1 eetlepel korianderblaadjes- 4 eetlepels yoghurt- 1 eetlepel olijfolie
Voor de afwerking:
4 basilicumtopjes
1 Was de courgette, snij in kleine blokjes. Roerbak ze even in vloeibare margarine, laat uitlekken en afkoelen.
2 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in kleine blokjes en laat uitlekken in een zeef.
3 Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en snipper ze. Snipper het sjalotje.
4 Meng de groente blokjes met de kruiden, mosterd, olie, azijn, peper en zout. Zet koel.
5 Steek 4 cirkels van 10 cm diameter uit het brood en bak ze krokant in vloeibare margarine. Dep even met keukenpapier.
6 Vul 4 schaaltjes met de groenten en druk zeer goed aan. Leg een toast op elk bord. Draai de tomatentartaar om op de toast, lepel er wat saus rond.
Werk af met een topje basilicum.
|