Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
400 g penne- 400 g kipfilet in reepjes gesneden- 2 sinaasappelen- sap van 2 sinaasappelen- 2 tomaten, vruchtvlees in blokjes gesneden- 1 bosje kervel- 4 takjes apart houden en de rest grof hakken- sojasaus
- arachideolie- peper en zout
Dressing:
l koffielepel mosterd- 2 el witte wijnazijn- 4 el olijfolie- 1 teentje look, geperst
. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes met een scherp mes
. Meng de dressingingrediënten tot een gladde saus
. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, laat uitlekken en schep er de sinaasappelpartjes,
tomatenstukjes, sinaasappelsap, dressing en kervel door, breng verder op smaak met peper en zout
. bak de kippenreepjes in hete olie, goudbruin en gaar, besprenkel met sojasaus
. verdeel de pastasalade over kommen en schik er de
gebakken kipreepjes bovenop
. werk af met plukjes kervel en serveer onmiddellijk
.lunch of hoofdgerecht
. gemakkelijk en goedkoop. klaar in 30min.
|