1 appel- 2 pruimen- 2 vijgen- 20 g boter- 4 eetlepels fijne suiker- 4 eieren- 1 glas droge witte wijnxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Schil de vruchten, verwijder klokhuis en pitten. Snij het vruchtvlees in niet te fijne partjes. Laat de boter smelten in een pannetje, maar niet kleuren. Bak de vruchtenpartjes kort aan beide kanten in de hete boter. Bestrooi ze met één eetlepel suiker. Verdeel ze over vuurvaste schaaltjes. Splits de eieren. Klop twee eiwitten tot sneeuw. Klop in een vuurvast kommetje de eierdooiers wit-schuimig met de rest van de suiker. Doe er de wijn bij. Zet het kommetje in een warmwaterbad tegen de kook aan tot de crème bindt (zoals voor sabayon). Spatel er de eiwitsneeuw door. Verdeel de crème over het fruit. Zet de schaaltjes 1 à 2. minuten onder de hete grill.
|