4 dikke,bloemig kokende aardappelen- 50 g bloem- 1 ei- 50 g gemalen kaas (bijvoorbeeld comté)- 2 sjalotjes- 1 teentje knoflook- 4 eetlepels gehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, dragon, dille)- nootmuskaat- peper en zout.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Schil de aardappelen, rasp ze grof. Pel en hak de sjalotjes en de knoflook. Vermeng de bloem met het losgeklopte ei en de gemalen kaas. Doe er de sjalot, knoflook en tuinkruiden bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de aardappelen door.
Schep met een lepel hoopjes van het mengsel op een groot bord. Druk ze lichtjes plat met een vork. Bak de croustillons, in porties, ongeveer 5 minuten in frituurolie van 180°C.
Schep ze met een schuimspaan uit het frituurvet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met een groene salade.
|